ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üçürdüm (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188299)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:52 AM

Üçürdüm
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


1 su bardağı pirinç


1 su bardağı bulgur


1 çay bardağı yeşil mercimek


2 çorba kaşığı tereyağı


Etsuyu


Tuz



Hazırlanışı:


Tencerenin içine pirinci, bulguru koyun. Üzerine et suyu ilave edin.


Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın.


Yeşil mercimeği ayrı bir tencerede haşlayın.


İlk kara suyunu döküp bulgurlu pirince ekleyin.


Pilav pişip suyunu çekince kızartılmış tereyağını dökün.


Etin yanında da tek başına da mükemmel bir pilav.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.