![]() |
Safranlı Hicaz Pilavı
Buhara pilavı - hicaz pilavı - sebzeli pilav - safranlı pilav Buhara Pilâvı Ölçüler: (6-7 porsiyon için) Pirinç: 500 g Tereyağı: 150 g Havuç (orta boy): 2 adet Kuzu (kuşbaşı, but tarafından): 300 g Badem (kabukları soyulup hafif ezilerek dilimlenmiş) …. 100 g Karabiber 1 yemek kaşığı Tuz:4 yemek kaşığı Yapılışı: 1. Soğanlar tereyağının 1/3′ü ile uygun bir tencerede hafif pembeleştirilir. Kuşbaşıdan daha küçük kuzu etleri ilâve edilip suyu saldırılmadan kavrulur. Üzerini 4- 5 parmak geçecek kadar sıcak su ilâve edilir, kaynayınca altı kısılır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 2. Etler yumuşamaya başlayınca içine 3-4 cm boyuda 2 bıçak sırtı kalınlığında kibrit çöpü gibi doğranan havuçlar ilâve edilir. Pişirilip hazırlanır. Tuz ilâve edilir. Su ölçüsü yarım litreye tamamlanır. 3. Diğer tarafta 5 dakika ılık su ile ıslatılan pirinçler suyu bulanık çıkmayıncaya kadar yıkanır, suyu süzülür. Kalan tereyağı eritilir ve pirinçler tereyağı ile kavrulur. Sonlarına doğru bademler ilâve edilir. 4. Hazırlanan et karışımı ilâve edilir. Karabiberi serpilir. Ağzı kapatılır. 5 dakika harlı, 5 dakika orta, 5 dakika hafif ateşte pişirilir. Altı kapatılıp 15-20 dakika dinlendirilerek sıcak servis yapılır. Not: a. Bazı uygulamalarda badem konulmadığı görülür. b. Pilâvın suyu pirincin cinsine göre ayarlanır. c. Aynı pilâv havuç yerine haşlanmış nohut ilâve edilerek, safran ile pişirilirse Hicaz pilâvı adını alır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.