![]() |
Mantarlı Fırın Makarna
Mantarlı Fırın Makarna Tarifi - Mantarlı Fırın Makarna Nasıl Yapılır - Mantarlı Fırın Makarna Malzemeleri
Malzemeler: 1 paket fırın makarna 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 litre su tuz İçi için: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 su bardağı haşlanıp doğranmış mantar Üzeri için: 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı margarin 5 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz Yapılışı: 1- Fırın makarnayı ortadan ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşamayacak şekilde (8-10 dk) haşlayın. 2- Haşladığınız makarnaları süzgeçe alın soğuk sudan geçirin ve 1-2 dakika süzgeçte bekletin. 3- Beşamel sos için margarini ve unu varsa sosluk yoksa teflon bir tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun. 4- Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da tel çırpıcı ile karıştırın. Sos muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. 5- Makarnayı haşladığınız tencerede, beşamel sos, 1 su bardağı kaşar peyniri ve mantarı karıştırın. 6- Karışımı borcama ya da porselen fırın kabına alın. 7- Üzerine 2 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.