ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Toskana Usulü Picci Makarna (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188276)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:56 AM

Toskana Usulü Picci Makarna
 
Toskana Usulü Picci Makarna Tarifi - Toskana Usulü Picci Makarna Nasıl Yapılır - Toskana Usulü Picci Makarna Malzemeleri


Malzemeler:


4 cup çok amaçlı un

1,5 cup su

2 yemek kaşığı tuz

8 dal maydanoz


Yapılışı:


1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın.

2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1. kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın.

3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2. kademede 3 dakika karıştırın.

4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun.

6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin.

7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin.

8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın. Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın.


Üzerindeki sos: Sosisli Ragu


Malzemeler:


10-12 adet (sosis ince kıyılmış)

1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım)

1,5 ölçek yoğun krema

1 çay kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı rezene

1 tutam kırmız biber

tuz

karabiber


Yapılışı:


Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin. Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.