![]() |
Toskana Usulü Picci Makarna
Toskana Usulü Picci Makarna Tarifi - Toskana Usulü Picci Makarna Nasıl Yapılır - Toskana Usulü Picci Makarna Malzemeleri
Malzemeler: 4 cup çok amaçlı un 1,5 cup su 2 yemek kaşığı tuz 8 dal maydanoz Yapılışı: 1- Maydanozları yıkayıp süzün ince ince kıyın. 2- Mikserinizin haznesine 2 su bardağı unu ve 1 su bardağı suyu koyarak 1. kademede çalıştırın, kalan unu ve suyu ekleyerek toplam 8 dakika karıştırın. 3- İlk karıştırma işlemi bittikten sonra 2. kademede 3 dakika karıştırın. 4- Hamur kendini topladıktan sonra (pürüzsüz ama yumuşak bir hamur olacak) hamuru hazeneden çıkartarak ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. 5- Hamur parçalarını mikserin hazenesine geri koyarak kıyılmış maydanozu ekleyin ve düşük devirde 4 dakika daha yoğurun. 6- Hazırladığınız maydamozlu hamuru top haline getirin ve streç filmle hava almayacak şekilde sararak bozdolabında 30 dakika dinlendirin. 7- Hamuru biraz üçgen keserek elinizde yaklaşık 20 cm boyutunda şeritler haline getirin ve unlanmış tepsiye dizin. 8- Hazırladığınız hamurları 2 litre suda 8-10 dakika haşlayın. Pişen makarnaları servis tabağına alın ve sosunu ekleyerek servis yapın. Üzerindeki sos: Sosisli Ragu Malzemeler: 10-12 adet (sosis ince kıyılmış) 1,5 ölçek beyaz şarap (ben kullanmadım) 1,5 ölçek yoğun krema 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı rezene 1 tutam kırmız biber tuz karabiber Yapılışı: Kıyılmış sosisleri tavaya alın 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve baharatları ekleyerek sosisler hafifçe gevrekleşene kadar soteleyin. Geri kalan tüm mazlemeyi ekleyin 1-2 dakika daka pişirip ocaktan alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.