ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Güveçte Mantarlı Tavuklu Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188199)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:08 AM

Güveçte Mantarlı Tavuklu Pilav
 
güveç tarifi - güveçte pilav nasıl yapılır - tavuklu pilav tarifi - mantarlı pilavMalzemeler

1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı su

1/2 su bardağı bezelye (haşlanmış)

200 gr. mantar

1 orta boy havuç (haşlanmış)

1 orta boy soğan

tuz

karabiber

1/2 çay bardağı sıvı yağ

beşamel sos için:

1 yumurta

1,5 çorba kaşığı sıvı yağ

1,5 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

100 gr kaşar rendesi

Tarifi:


Pirinçleri ılık, tuzlu suda 20 dakika bekletelim. Sonra birkaç su 1 yıkayıp süzgece alalım. Bir tencereye küp doğranmış soğan, ve ince uzun dilimlenmiş mantarları ilave edip birkaç dakika daha kavuralım. Mantarların suyu çekilince, pirinçleri ilave edip birkaç dakika daha kavuralım, içine haşlanmış ve küp doğranmış havucu tavuk etini, bezelyeleri, sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Pilavı güveç kaplara do duralım. Beşamel sos için bir tavaya sıvı yağı alıp unu ilave ederek birkaç kez çevirelim. Sütü ve tuzu ilave edip üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ilıyınca içine yumurtayı ilave ederek karıştıralım Ve guveç kapların üzerine gezdirelim. Üzerine kaşar rendesi serperek 200 ısıtılmış fırının üst rafında üzerleri açık pembe renk olana dek pişirelim.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.