ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Japon Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188192)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:10 AM

Japon Pilavı
 
MALZEMELER

Pilav için:


2 su bardağı baldo pirinç

4 su bardağı su

2 yemek kaşığı sirke

Pilavın diğer karışımları için:

2 adet yeşil soğan

1 adet orta boy havuç

1 adet beyaz kuru soğan

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı susam

1 yemek kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber


HAZIRLANIŞI


Önce pirinci haşlamak için orta boy bir tencereye su ve sirkeyi koyalım. Kaynayınca pirinci atıp, 8-10 dakika haşlayıp, pirinçler tam yumuşamadan ocağın altını kapatalım. Pirinci süzüp, bir kenarda bekletelim.


Öte yandan geniş bir tavaya kibrit çöpü doğanmış soğan, havuç ve incecik kıyılmış beyaz kuru soğanı ekleyerek, 2-3 dakika kendi suyuyla kavuralım. Sonra tuz ve karabiberi serpiştirip, yağını ekleyelim ve pirinci katalım. Hep birlikte 4-5 dakika daha kavurup susam ve soya sosu ekleyelim. Bu arada başka bir yağsız teflon tavaya çok az sıvıyağ damlatıp, yumurtaları kırıp, yumurta sarısı iyice katılaşıncaya kadar pişirip, altını kapatalım. Şimdi bu yumurtaları, kavrulmakta olan sebzeli pilavın içine koyalım ve hep beraber 2-3 dakika kadar karıştırıp, altını kapatalım. Eğer siz sebzeyi çok pişmiş seviyorsanız bu kavurma süresini daha uzatabilirsiniz.


Şimdi pilavımız hazır ama birde isterseniz et içinde hazırlık yapabilirsiniz. Bunun için parmak doğranmış tavuk ya da bonfile etlerini yine az sıvıyağlı tavada 5-6 dakika soteleyelim. Az tuz ve karabiber ekleyip, 5-6 dakika daha kavurup, altını kapatalım. Yine siz daha çok pişmiş et isterseniz, daha uzun pişirin ama kavururken biraz daha yağ ekleyin ki etler yanmasın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.