![]() |
Kalamarlı Midyeli Mantı Makarna
Kalamarlı Midyeli Mantı Makarna Tarifi - Kalamarlı Midyeli Mantı Makarna Yapılışı - Mantı Makarna Nasıl Yapılır - Kalamarlı Midyeli Mantı Makarna Malzemeleri
Malzemeler: - 1 paket Piyale Mantı Makarna - 18 adet midye - 3 adet kalamar - 2 su bardağı krema - 1 demet taze fesleğen - 12 adet kiraz domates - 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı - 1 adet kuru soğan - 2 diş sarımsak - 100 gr parmesan peyniri - Karabiber - Tuz Hazırlanışı: Kalamarları temizleyip ince halka doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı soteleyin. Kalamarları ekleyip sotelemeye devam edin. Midyeler ve kıyılmış fesleğeni ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Krema ve domatesleri önceden haşladığınız Piyale Mantı Makarna ile birlikte tavaya alın. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpip servis yapın. Enfes Piyale lezzeti sevdiklerinizle paylaşılmaya hazır. Afiyet Olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.