ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bademli Perde Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188176)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:12 AM

Bademli Perde Pilavı
 



Bademli Perde Pilavı Yapılışı - Bademli Perde Pilavı Tarifi - Pilav Tarifleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

2.5 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3 su bardağı su

250 gr kuzu ciğeri

1 su bardağı soyulmuş badem


Hamur için:


3 yumurta

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı un

Tuz


Hazırlanışı:


Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. 2 kaşık margarini eritip fıstığı kavurun. Pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Su ve tuz ekleyip pilavı pişirin. Ciğeri doğrayıp teflonda kavurun.

Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın. Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın.

Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin. Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın. Açtığınız hamuru kalıba yayın.

Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın. Son sırayı pilavla tamamlayın. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın. 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.



Afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.