![]() |
Mercimek Soslu Spagetti
Malzemeler
1 paket spagetti makarna 1 yemek kasigi zeytinyagi 2 yemek kasigi Sivi Margarin Tuz Sosu için: 3 yemek kasigi margarin 1 su bardagi yesil mercimek 1 adet kuru sogan 3 dis sarmisak 1 adet havuç 4 adet taze sogan 1 çay kasigi köri Tuz- karabiber Tarifi Derin bir tencerede bol su kaynatip, kaynayan suyun içine zeytinyag, tuz ve makarnayi koyup 8 dk. haslayiniz. Haslanan makarnayi süzüp, 2 yemek kasigi sivi margarin ile yaglayiniz. Yaglanmis makarnayi sicakta tutunuz. Yesil mercikleri ayiklayip, bir gece önceden islatiniz. Islattigin suyla haslayiniz, kaynarken sertlesmemesi için, içine tuz ilave etmeyiniz. Kuru sogani piyazllik olarak dograyiniz, taze sogan ve sarmisaklari kiyiniz. Havucun kabugunu kaziyip, tavla zari büyüklügünde dograyiniz. Yayvan bir tencerede margarini eritip, kizdiriniz, içine dogranmis kurusogani ve sarmisaklari koyup, soganlar pembelesinceye kadar kavurunuz. Daha sonra içine havuçlari ve köriyi ekleyip, körinin kokusu çikincaya kadar pisiriniz. En son olarak içine kiyilmis taze soganlari, haslanmis yesil mercimeyi, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dk. tüm malzemeyi kavurunuz. Hazirladiginiz sosu sicak makarnaya karistirip, servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.