ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Parmak Etli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188116)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:22 AM

Parmak Etli Pilav
 
MALZEMELER


4 adet biftek

2 bardak uzun pirinç

1 adet kuru soğan

3 yemek kaşığı margarin

1 adet yeşil biber

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 bardak mantar

1 çay kaşığı kekik

Karabiber

Tuz




HAZIRLANIŞI


Pirinci bol tuzlu suda 7-8 dakika haşlayın. Soğuk suyla yıkayıp süzün. Tencereye margarin ve pirinci koyup kısık ateşte 20 dakika pişirerek demlendirin.


Tavanın içine margarini, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri, ince doğradığınız mantarları ve zar şeklinde doğradığınız soğanları koyun. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üstüne ince kıyılmış yeşil biberler, nar ekşisi, kekik, karabiber ve tuz atıp 3 dakika daha kavurun. Hazırladığınız harcı pilava katıp servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.