ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188067)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:30 AM

Fındıklı Ve Pastırmalı Lazanya
 
Fındıklı ve pastırmalı lazanya tarifi - Fındıklı ve pastırmalı lazanyanın yapılışı
Malzemeler:


4 çorba kaşığı margarin

250 gr lazanya

500 gr ıspanak

1 diş sarımsak

1 soğan

1.5 çay bardağı ince çekilmiş fındık

3-4 dilim pastırma

2 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

2 çay kaşığı hintcevizi rendesi

3 çorba kaşığı un

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber


Yapılışı:


Ispanağı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Sarımsağı ezin, soğanı kıyın. Pastırma dilimlerinin çemenlerini çıkarıp küçük küçük doğrayın.

2 kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve soğanı pembeleştirin. Ispanağı ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra 1 çay bardağı fındık, tuz, karabiber ve hintcevizi rendesini ilave edin. Karıştırıp ateşten alın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Lazanyaları tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.

1 kaşık margarini tavada eritin. Unu ekleyip hafifçe kavurun. Sütü azar azar döküp sürekli karıştırarak beşamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. 1 tutam tuz serpin, karıştırıp ateşten alın.

Fırın kalıbına birkaç kaşık beşamel sos dökün. Lazanya, ıspanaklı karışım, beşamel, pastırma ve peyniri sırasıyla üst üste dizin. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı sürdürün. En üste kalan fındığı ve kaşarpeynirini serpin.

1 kaşık margarini küçük parçalara ayırıp lazanyaların üzerine serpiştirin. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.