![]() |
Fırında Makarna Böreği
beşamel soslu fırın makarna - fırın makarna nasıl yapılır
Beşamel soslu Fırın Makarna malzemeleri 1 paket fırın makarna 2 yemek kaşığı sıvıyağ İçi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Beşamel sos için 2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt tuz Beşamel soslu Fırın Makarna hazırlanışı Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin. Beşamel sos için nargarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Beşamel soslu Fırın Makarna artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.