ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Uludağ Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188018)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:39 AM

Uludağ Pilavı
 


Malzemeler


- 3 su bardağı pirinç

- 100 gr. tereyağı

- 2 su bardağı kestane

- 2 adet kesme şeker

- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et

- 1 çorba kaşığı kuru üzüm

- 1 adet havuç

- 1 adet portakal

- 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar

- Tuz,karabiber

Yapılışı


3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gr. tereyağında pirinci kavurun. Fırında pişirilmiş 2 su bardağı kestaneyi, kavrulan pirince ilave edin.


Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın. 20 dakika kısık ateşte pişirin.


Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin. Servis tabağına alıp, dağ şekli vererek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.