ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Arnavut Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188011)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:40 AM

Arnavut Pilavı
 
Gereçler:


900 gram pilavlık pirinç

1 bütün tavuk

2 baş soğan 1 çorba kaşığı salça

yarım paket margarin




Yapılışı:


önce tavuk 6-7 parçaya bölünerek tencerede haşlanır,soğanlar elle kesilerek, pirinç, yağ ve salça ile 40-50 cm çapında bir tepside kavrulur, aynı tepsiye dolana kadar tavuk suyu kaynar şekilde dökülür, tepsinin üzerine tavuklar yarısı pirince gömülür şekilde yayılır, 15 dakika önce yanmaya başlamış fırna 200 derecede atılır, tavuklar kızarmış, pirinç suyunu çekmiş olduğu zaman (yaklaşık 20 dakika) fırından alınır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.