ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bulgur Pilavı ( Mercimekli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188007)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:40 AM

Bulgur Pilavı ( Mercimekli)
 
Gereçler:


2 bardak bulgur

1 bardak yeşil mercimek

2 orta boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

4 bardak et suyu veya su

Tuz- karabiber



Yapılışı:


1. Mecimekleri akşamdan suda bekletin. Haşlayıp suyunu dökün.


2. Soğanları ince ince doğrayıp yağın içinde hafifçe kavurun; 1 kaşık salça, 4 bardak et suyu veya su


temizlenmiş bulgur, tuz ve karabiber ve haşlanmış mercimeği katıp kısık ateşte kaynatarak suyunu çektirin. 20 dk demlendirip servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.