ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Fırın Makarna(Peynirli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187995)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:42 AM

Fırın Makarna(Peynirli)
 
Gereçler:


500 gr 3 No’lu çubuk makarna

14 bardak su

1 yemek kaşığı tuz

½ kahve fincanı bitkisel sıvıyağ

Üstü için: 2 yemek kaşığı margarin 1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri

5 yumurta

2 bardak(1/2 lt ) süt

tuz-karabiber

½ çay kaşığı hindistancevizi



Yapılışı:


1. Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın. 2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın.

2. Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Peynirin yarısını üzerine dökün. Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.

3. Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.