ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Ziyafet Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187991)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Ziyafet Pilavı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER


(4 kişilik)

2 su bardağı baldo pirinç

3.5 su bardağı et suyu

1 havuç

40 gr tereyağı

1 çay bardağı

haşlanmış bezelye

1 çay bardağı haşlanmış nohut

2 çay bardağı konserve mısır tanesi

Tuz

250 gr kavrulmuş kuzu eti

Süslemek için

Birkaç maydanoz yaprağı

Birkaç dereotu dalı

Küp kesilmiş renkli biberler



HAZIRLANIŞI


Pirinci tuz ve limon suyu ilaveli sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Havucu temizleyip küp doğrayın. Mısırın suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinç w küp kesilmiş havucu ilave edip devamlı karıştırıpkavurun.


Nohut, bezelye ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıcak et suyunu ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyip harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin. Bir çorb kasesinin içine önce bir miktar pilav ekleyin ve kaşıkla üzerine hafifçe bastırın. Bir miktar kavrulmuş kuzu eti ilave edin.


Tekrar pilav, kavrulmuş et ve pilav ekleyip sıralamayı tamamlayın Pilavı servis tabağına ters çevirip aktarın. Kala pilavve kavrulmuş eti aynı şekilde hazırlayın. Pilavların üzerini kavrulmuş et, dereotu yaprak lan, maydanoz yaprakları ve küp kesilmiş renh biberlerle süsleyip sıcak servis yapın





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.