ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Domalanlı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187962)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:48 AM

Domalanlı Pilav
 
Domalanlı Pilav Tarifi - Domalanlı Pilavın Yapılışı - Domalanlı Pilav Nasıl Yapılır

Pirinçler ayıklanır. Sıcak suda su soğuyuncaya kadar bekletilir. Su soğuyunca pirinçler 4-5 defa yıkanır. Suyu iyice süzülür. Bir tencerede yağ eritilir. Pirinçler tencereye alınır. Kızgın yağda 5 dakika kavrulur, pirinçler göz göz olunca 3 bardak et suyu veya sade su ilave edilir. Tuzu da eklendikten sonra hafif ateşte pişirilir. Diğer tarafta domalanlar yıkandıktan sonra kabuğu soyulur ve çok ince dilimler halinde kesilir. Yağ, tuz, karabiber ve domalanlar karıştırarak sote edilir.

Hazırlanan sote pilava katılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.