![]() |
Vejetaryen Domatesli Pilav
Vejetaryen Domatesli Pilav Tarifi - Vejetaryen Domatesli Pilav Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 bardak pirinç 3 olgun domates 2 yemek kaşığı tereyağ Tat verecek kadar tuz ve karabiber 1,5 bardak kaynar su Tencerede tereyağını eritin, domatesleri soyup, küçük küçük doğrayıp içine atın ve orta ateşte domatesler iyice pişene kadar pişirin. 1,5 bardak kaynar suyu ve pirinci ekleyin. Tuz ve biberini koyun. Üstünü kapatıp 10 dakika orta ateşte ve 10 dakika daha da kısık ateşte pişirin. Sonra iki katlı kağıt havluyu tencereyle kapağın arasına koyup 15 dakika dinlendirin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.