ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Safranlı Bademli Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187915)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:56 AM

Safranlı Bademli Pilav
 
Safranlı Bademli Pilav Tarifi - Safranlı Bademli Pilav Nasıl Yapılır - Safranlı Bademli Pilav Malzemeleri




Malzemeler


* 2 su bardağı baldo pirinç

* 1 bardak tavuk suyu

* 1 bardak su

* 1/2 çay bardağı sızma

* 50 gr tereyağı

* 100 gr soyulmuş çiğ badem

* ayıklanmış nar

* 2 diş sarmısak

* 2 tutam safran

* 1 çay kaşığı şeker

* 1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı

2 bardak pirinci bir çorba kaşığı tuz ilave ederek sıcak suyla haşlayın. Su soğuduktan sonra pirinçleri birkaç kez yıkayın, bir kenara koyun. Bir bardak sıcak su içine safranları atın. Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağıyla biraz ezdiğiniz sarmısağı kokusu çıkına dek kavurun sonra sarmısakları yağın içinden çıkarın. Bademleri bu yağın içinde orta harlı ateşte çok hafif çevirin. Üzerine et suyunu ve safranlı suyu, tereyağı, tuz ve şekeri ilave edin. Su kaynayınca pirinçleri koyun. Beş dakika kadar harlı ateşte pirinç suyunu çekene dek kaynatın, ardından ısıyı yarıya indirip suyunu iyice çekene dek birkaç dakika daha bekleyin, son beş dakika da çok kısık ateşte demleyin kapatın. 10 dakika kadar da tencerenin ağzını açmadan bekletin. Sonra karıştırın ve servis tabağına alın, üzerine ayıklanmış narları serpin. Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.