ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Sultan Reşat Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187904)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:58 AM

Sultan Reşat Pilavı
 
Osmanlı Sultan Reşat Pilavı - Sultan Reşat Pilavı Tarifi - Sultan Reşat Pilavı Yapılışı

MALZEMELER

Pirinç 2 su bardagi 360 gram

Su 4 su bardagi 800 gram

Margarin 6 yemek kasigi 60 gram

Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram

Sogan 1 orta boy 60 gram

Ekmek (bayat) 1 ince dilim 20 gram

Kiyma 2 1/4 çay bardagi 200 gram

Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Un 2 yemek kasigi 12 gram

Sivi yag 1 1/2 yemek kasigi 15 gram

Domates 3 küçük boy 300 gram


YAPILIŞI

Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, sogani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.