![]() |
Sultan Reşat Pilavı
Osmanlı Sultan Reşat Pilavı - Sultan Reşat Pilavı Tarifi - Sultan Reşat Pilavı Yapılışı
MALZEMELER Pirinç 2 su bardagi 360 gram Su 4 su bardagi 800 gram Margarin 6 yemek kasigi 60 gram Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram Sogan 1 orta boy 60 gram Ekmek (bayat) 1 ince dilim 20 gram Kiyma 2 1/4 çay bardagi 200 gram Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram Un 2 yemek kasigi 12 gram Sivi yag 1 1/2 yemek kasigi 15 gram Domates 3 küçük boy 300 gram YAPILIŞI Pirinci yika, süz. Suyu bir tencereye koy, yag ve 2 tatli kasigi tuz ekle, kaynat, pirinci kat, karistir. Önce orta, sonra kisik ateste suyunu çekene degin 15-20 dakika pisir, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Sogani soy, yika, rendele. Ekmek içini islat, sik. Kiymayi, sogani, ekmek içini, kalan tuz ve kara biberi karistirip iyice yogur, findik iriliginde yuvarla. Bir tepsiye un serp, köfteleri koy, hafifçe sallayarak unla. Teflon tavada sivi yagi isit, köfteleri koy, kizart, baska bir kaba al. Domatesleri yika, rendele, köftelerin pistigi tavada kisik ateste kapagi kapali olarak 10 dakika pisir, köfteleri yeniden koy, 5 dakika daha pisir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.