ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Bademli Saray Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187897)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:59 AM

Bademli Saray Pilavı
 
bademli pilav nasıl yapılır - bademli pilavın yapılışı - bademli pilav tarifi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

100 gr badem

100 gr soyulmuş tuzsuz antepfıstığı

100 gr. kuş üzümü (kuru üzümde tercih edilebilir)

5 yemek kaşığı tereyağ

3 su bardağı su

4-5 dal dereotu

tuz
Hazırlanışı:


Pirincimizi ayıkladıktan sonra derin bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve sıcak su ilave ederek yarım saat bekletiyoruz

bu arada üzümlerimizin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayarak bir kenara alıyoruz

badem ve antepfıstığını ayrı kaplara alarak 3-4 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyarak kenara alıyoruz.

tereyağını pilavı yapacağımız tencereye alıyoruz ,yağ eridikten sonra bademleri ilave ederek biraz kavuruyoruz

bademler kavrulduktan sonra 3 bardak su,tuz ve kuş üzümlerimizi ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz

pilavımızın suyu kaynadıktan sonra yıkayıp süzdüğümüz pirincimizi ilave ederek pilavımızı pişmeye bırakıyoruz

pilavımız piştikten sonra tencerenin ağazına bir kağıt havlu koyarak yarım saat demlenmeye bırakıyoruz

en son servis aşamasından önce pilavımıza ince kıydığımız dereotunu ve antepfıstığını ekleyerek iyice karıştırıyoruz ve servis ediyoruz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.