![]() |
Bademli Sucuklu Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç 1 adet soğan 100 gram sucuk 100 gram badem 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı et suyu 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Bir tencerede tereyağı ile bademleri kavurun. İnce doğranmış soğanları daha sonrada sucukları ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra pirinçleri ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra sıcak su, sıcak et suyu, tuz ve şekeri katıp kısık ateşte pişirin. Suyunu çekip demlenirken karabiber koyarak karıştırın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.