![]() |
Bakla Ezmeli Erişte
Bakla Ezmeli Erişte Tarifi - Bakla Ezmeli Erişte Nasıl Yapılır
Malzemesi: 350 gr erişte makarnası 300 gr. kuru bakla 400 gr. parça domates konservesi 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Yeterince tuz, biber, Yapılışı: Kuru baklayı ayıklayıp, ilk tuzlu suda bir gece bekletiniz. Şişen kabuklarını soyup atınız. Ayıkladığınız baklaları, bir tencereye koyup üstüne kadar su koyunuz. Üzerine iki kaşık zeytinyağı, bir kaşık ince kıyılmış maydanoz, havanda dövülmüş üç diş sarımsak, ve parça domates konservesi ilave ediniz. Hafif ateşte baklalar suyunu çekene kadar pişiriniz. Tuzunu biberini ilave edip, tahta kaşıkla ezip püre haline getiriniz. Tuzlu suyu kaynatıp içinde erişteleri 5-6 dakika pişirip, süzünüz. Süzdüğünüz erişteleri bir çorba kaşığı zeytinyağ ile yağlayınız. Üzerine bakla ezmesini dökerek, maydanozla süsleyiniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.