ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pilav Tabağında Yumurtalı Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187839)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:08 AM

Pilav Tabağında Yumurtalı Köfte
 
pilav - köfteli pilav yapımı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler :


* 250 gr kıyma

kurutulmuş ekmek

2 çorba k. irmik

1 soğan

tuz,karabiber

Püresi için:


* 3 patates

4 haşlanmış yumurta

yarım çay b. süt


Sosu için:


* 2 domates

1 çorba k. tereyağı

1 çorba k. salça

sıvıyağ

tuz,karabiber


Pilavı için:


2 su b. pirinç

1 çay b. sıvıyağ

1 çorba k. tereyağı

1 havuç

1 çay b. mısır

1 çay b. bezelye

1 çay b. mantar


1 patates

1 domates

1 soğan

tuz,karabiber

su


Hazırlanışı :


İlk olarak köftesi hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına kıyma, soğan, irmik ve kurutulmuş ekmek alınır. Tuzu ve baharatı ayarlanarak köfteler yoğrulur. Hazırlanan köfteye çanak şekli verileerk yarı kıvamda pişirilir.Diğer taraftan püresi hazırlanır. Karıştırma kabına ezilmiş patates ve süt alınarak karıştırılır. Yarı kıvamda pişirilen köftelerin içerisine biraz püreden konur. Daha sonra üzerine haşlanmış yumutanın üstünden bir kapak kesilerek pürenin üzerine konur. Sonra tekrar üzerine yumurtanın üst kısmı konur. Tekrar biraz püreden konularak fırında pişirilir.


Diğer taraftan pilavı hazırlanır. Bunun için; soğan ve mantar sıvıyağda ve tereyağında sotelenmeye alınır. Üzerine patates ve havuç küp doğranarak üzerine ilave edilir. Bezelye, mısır ve domates de eklendikten sonra pirinç de ekleneerk biraz daha kavrulur. Daha sonra pişirecek kadar su verilerek pilav pişirilir.


Pilav pişerken sosu hazırlanır. Bunun için; salça tereyağı ve sıvıyağda kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve karabiber eklenerek pişirilir. Servis tabağına pilav alınır. Üzerine köfteler yerleştirildikten sonra sosu gezdirilir ve servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.