![]() |
Fener Balıklı Lazanya
Fener Balıklı Lazanya Tarifi - Fener Balıklı Lazanya Yapılışı - Fener Balıklı Lazanya Nasıl Yapılır - Fener Balıklı Lazanya Malzemeleri
MALZEMELER 400 gr. fener baligi filetosu 8 adet lazanya 2 adet domates 2 adet sivri biber 1 dis sarimsak 1 adet küçük boy sogan 3 çorba kasigi zeytinyagi Tuz, Karabiber 100 gr. kasar peynir Galeta unu YAPILIŞ TARİFİ Fener baligi filetosunu ve kabugu soyulmus domatesi küçük kusbasi dograyin. ince dogranmis sogani zeytinyaginda hafif pembelestirin, sarimsagi, ince kiyilmis biberi ve fener baligini ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pisirin. Lazanyayi haslayip, süzün. Lazanyalari üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sira halinde yaglanmis tepsiye dizin. Balikli harcin yarisini yayin. Üzerine 1 kat daha lazanya yerlestirin. Bu islemi er üste lazanya gelecek sekilde 1 kez daha tekrarlayin. Lazanyanin üzerine rendelenmis kasar peyniri döküp, galeta unu serpin. Fener balikli lazanyayi 200 derece isitilmis firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Dilimledikten sonra sicak olara servis yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.