ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Brüksel Lahanalı Pilav (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187809)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:13 AM

Brüksel Lahanalı Pilav
 
Brüksel Lahanalı Pilav tarifi - pilav tarifleri - Brüksel Lahanalı Pilav yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler

• 2 su bardağı pirinç

• 3 su bardağı tavuk suyu

• 300 gr. Brüksel lahanası

• 4 çorba kaşığı tereyağı

• Tuz, tane karabiber

Tarif


Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün.

Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin.


Bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, hafif kızdırın. Tavuk suyu, tane karabiber ve tuz ilave edip kaynatın. Pirinci ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısıp, pilavın suyunu çektirin. Haşlanmış lahanaları pilavın üzerine dizin. Kapağını kapatıp, 1/2 saat dinlendirin.

Brüksel lahanalı pilavı harmanladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.