![]() |
Pastırmalı Bulgur Pilavı
Pastırmalı Bulgur Pilavı Tarifi - Pastırmalı Bulgur Pilavı Yapılışı - Pastırmalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Pastırmalı Bulgur Pilavı Malzemeleri
2 su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı salça 250 gr pastırma 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı Tereyağı tencereye konur. Üstüne ince kıyılmış soğan atılır, kavrulur. Sonra salça eklenir. Bir kaç tur çevirdikten sonra yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir. Biraz kavurduktan sonra parçalara ayrılmış pastırma ve tuz ilave edilir. Su konur. Kapaklı olarak suyu çekene kadar pişirilir. 15 dakika dinlenince servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.