![]() |
Safranlı Mantarlı Pilav
Safranlı Mantarlı Pilav Tarifi - Safranlı Mantarlı Pilavın Yapılışı - Safranlı Mantarlı Pilav Nasıl Yapılır
Malzemeler: 3 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç 10 adet mantar Yarım çay bardağı kuşüzümü 1 tatlı kaşığı safran 3 su bardağı su 4-5 dal dereotu Tuz Süslemek için Dereotu Yapılışı: Yağı bir tencerede eritin. 2 su bardağı pirinci ekleyip, tahta kaşıkla 1-2 dakika kavurun. Mantarları dilimleyin ve 1 tatlı kaşığı safranla birlikte pirince ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Tuzunu ayarlayın. Pirincin üzerine 3 su bardağı su ve yarım çay bardağı kuşüzümünü de ekleyerek kısık ateşte pişirin. 5 dakika dinlendirin. Dereotunu incecik kıyıp, pilava ekleyin. Pilavı derin bir kaseye doldurun. Kaseyi servis tabağına ters çevirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.