ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Hamsi Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187726)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Hamsi Pilavı
 
Hamsi pilavı:


1 kilogram hamsi kemiklerinden ve kılçıklarından iyice temizlenir. Ve yan taraftaki tabakta bekletilir.


1 çay fincanı zeytin yağı Teflon tencerede kızdırılır. İçerisine 4 adet soğan doğranır ve kavrulur. Daha önceden ılık su ile yıkanmış olan pirinç tencereye ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kavurmaya 10 dakika kadar devam edilir. Ardından dereotu, tuz, karabiber, 1 fincan su tencereye ilave edilir. Yine iyice karıştırılır. Ocağın altı kısılır ve yarım ateşte pilav suyunu çekene kadar, kapağı kapatılmış bir şekilde pişmeye bırakılır. Ardından üzerine doğranmış dereotu da ilave edilerek pilav iyice karıştırılır ve böylece iç pilav hazır hale getirilmiş olur.

kyn:nurideniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.