ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   İstanbul Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187706)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

İstanbul Pilavı
 


Malzemeler

2 su bardağı pirinç

100 gr badem

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı safran

2 adet kesme şeker

haşlanmış tavuk eti

1 çay bardağı bezelye

3 su bardağı su

1 tutam zencefil

antep fıstığı

tuz



Yemeğin Tarifi

2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın.


Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin.


Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.