![]() |
Közlenmiş Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Közlenmiş Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi - Közlenmiş Patlıcanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri
Malzemeler * 1,5 su bardağı bulgur * 2 adet patlıcan * 4-5 dal taze nane * 3 yemek kaşığı domates salçası * tuz * zeytinyağı Hazırlanışı 1. Patlıcanlar 200 derecelik fırında üzerine delikler açılarak közlenir. 2. Salça ısınan yağda kokusu çıkana kadar kavrulur. 3. Bulgur eklenip, karıştırılır. 4. Üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilip, tuz katıldıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. 5. Pilav pişerken közlenen patlıcanlar soyulup iri parçalar halinde doğranır. 6. Altı kapatılıp, üzerine patlıcanlar eklendikten sonra 10 dakika dinlendirilen pilava ince doğranmış taze nane zerpilerek servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.