ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pilavlı Köfte Şöleni (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187676)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:36 AM

Pilavlı Köfte Şöleni
 
Pilavlı Köfte Şöleni Tarifi - Pilavlı Köfte Şöleni Yapılışı - Pilavlı Köfte Şöleni Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pilavlı Köfte Şöleni

Malzeme Listesi:


3 Su B. Pirinç

2 Çorba K. Tereyağı

Sıvıyağ

1 Su B. Et Suyu

Su

Tuz


Köftesi İçin:

350 Gr. Kıyma

1 Soğan

1 Yumurta

1 Tutam Maydanoz

Tuz

Karabiber

Kekik

Galeta Unu


Garnitürü İçin:

Brokoli

Misket Havuç


Sosu İçin:

Domates Salçası

Biber Salçası

Tuz

Su


Hazırlanışı:


Pilavı için, yıkanmış pirinci sıvıyağ ve tereyağı koyduğumuz pilav tenceresine koyup kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlerin üzerine et suyu ve üzerini geçecek kadar sıcak su döküp tuzunu ekliyoruz.


Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz.


Tuz, karabiber, kekik ve biraz galeta unu koyup karıştırıyoruz. Köfte harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak köfte şeklinde yuvarlıyoruz.


Borcam bir kaba dizip önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Sosu için, domates ve biber salçasını tavaya koyuyoruz. Biraz su döküp kıvamını açıyoruz.


Tuzunu ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Köfteler yarı kıvamda piştiği zaman salçalı sosunu döküp sosu ile birlikte pişiriyoruz. Garnitürü için, havucu haşlıyoruz.


Brokolileri 4-5 dakika kaynar suda tutup ardından soğuk suya sokuyoruz. Orta boy bir kek kalıbına su ve sıvıyağ sürüyoruz. Pişen pilavı içine koyup bastırıyoruz.


Servis tabağına ters çevirip kalıbı çıkartıyoruz. Pişen köfteleri etrafına diziyoruz. Haşlanmış misket havuç ve brokoli ile süsleyip servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.