![]() |
Sebzeli Etli Pilav
Sebzeli Etli Pilav - Sebzeli Etli Pilav Tarifi - Pilav Tarifleri - Sebzeli Etli Pilav Yapılışı
Malzemeler : 300 Gr Kuzu Eti 1,5 Su B. Haşlanmış Nohut 2,5 Su B. Pirinç 1 Soğan 2 Domates 2 Patlıcan 2 Kabak Sıvıyağ Tuz Su Üzeri İçin: 1 Tutam Maydanoz 1 Domates 2 Yeşil Biber Hazırlanışı Tencereye sıvıyağ dökün ve kızınca doğranmış kuzu etlerini içine atın. Soğanları doğrayın ve etler kavrulunca tencereye ilave edin. Kavurmaya devam edin. Yıkanıp süzülmüş pirinci ve nohutu da tencereye alın. Suyunu ilave edip kapağını kapatın. Domateslerin altını bıçakla artı şeklinde çizin. Önce kaynar suya ardından soğuk suya atın. Böylelikle domatesler zarar görmeden soyulabilir. Soyduğunuz iki domatesi de doğrayın ve tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Patlıcanı alacalı soyun. Patlıcanları ve kabakları uzunlamasına şerit gibi doğrayın. Az yağ döktüğünüz tavada çevirerek kızartın. Kızarmış patlıcan ve kabakları derin bir kaseye yanyana dizin. İçine pişen pilavı dökün, spatulayla bastırın. Servis tabağına ters çevirin. Domatesi ve yeşil biberi doğrayın. Patlıcanların tavasında çevirerek yarı kıvamda pişirin. Patlıcanlı pilavın üzerine üstüste koyarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.