![]() |
Tavuklu Biryan Pilavı
Tavuklu Biryan Pilavı Tarifi - Tavuklu Biryan Pilavı Yapılışı - Tavuklu Biryan Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Tavuklu Biryan Pilavı
Malzemeler : 1 Bütün Tavuk 3 Su B. Pirinç 1 Havuç 2 Pırasa Tavuk Suyu Sıvıyağ Tuz Tane Karabiber Hazırlanışı Bir tencerede tavuklarımızı haşlıyoruz. Başka bir tencerede sıvıyağ ve pirincimizi kavuruyoruz. Pırasalarımızı ince bir şekilde doğrayıp pirincin üzerine katıyoruz. Havucumuzu rendeleyip tencereye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kavurduğumuz piavımızı bir tepsiye döküyoruz. Üzerine haşlanmış tavuklarımızı yerleştiriyoruz. Üzerine tavuk suyunu pirincin biraz üzerine çıkana kadar koyuyoruz. Pilavımızı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk. pişiriyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.