![]() |
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti
İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti Tarifi - İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti Nasıl Yapılır - İtalyan Usulu Bolonez Soslu Spagetti Malzemeleri
Malzeme 100 Gr. Dana Kıyma (orta yağlı) 1/2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Rozmari (Biberiye) 1 Adet Havuç 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 3 Çorba Kaşığı Pomodoro (bir çeşit domates sosu/büyük marketlerde satılıyor) 1 Çorba Kaşığı Permasan Peyniri 1 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Tuz 1/2 Çay Bardağı Kırmızı Sarap Yapılışı: Zeytinyağını tavada kızdıralım. Soğan ve kıymayı da tavaya alıp iyice soteleyelim. Küp şeklinde doğranmış havucu ekleyelim. Zırhlanmış (yarım ay şeklindeki özel bıçakla iki taraflı doğranmış) rozmariyi de tavaya atıp sotelemeye devam edelim. Şarabı ekleyip, suyunu iyice çektikten sonra ince kıyılmış sarımsağı ve tuzu ilave edelim. Bu arada spagettiyi kaynar tuzlu suda haşlanmaya bırakalım. Sosun içerisine salça ve pomodoroyu da koyalım, çok az su ilave edelim, krema kıvamına gelinceye kadar suyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatalım. 7-8 dakika kadar haşlanmış spagettiyi sosun içine atıp iyice karıştıralım.Spagettiyi sıcak tabağa yerleştirdikten sonra üzerine rendelenmiş permesan peynirini koyup servis yapalım. İsteğe göre çok az miktar hardal da eklenebilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.