![]() |
Deniz Mahsullü Spagetti
Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi - Deniz Mahsullü Spagetti Nasıl Yapılır - Deniz Mahsullü Spagetti Malzemeleri
Malzeme 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 3 Diş Sarımsak 1/2 Adet Kuru Soğan 10 Adet Cherry Domates 10 Adet Karides (Ayıklanmış) 5 Adet Kalamar 3 Adet Taze Midye 5 Adet Vongole (bir çeşit midye, dondurulmuş olarak büyük marketlerde satılıyor) 6 Sap Maydanoz 3 Çorba Kaşığı Şarap (İsteğe göre) 1 Çay Kaşığı Tuz Yapılışı: Geniş bir tavada zeytinyağını kızdıralım. Bütün deniz mahsullerini içine atıp soteleyelim.Zırhlanmış (iki yarım daire şeklindeki özel bıçakla iki taraflı doğranmış) sarımsağı, ince doğranmış soğanı ve domatesi tavaya atıp şarabı ekleyelim.Bu arada spagettiyi kaynar tuzlu suda haşlanmaya bırakalım. Sosu krema haline gelene kadar pişirip tuzunu ekleyelim. Haşlanan spagettiyi sosa katalım. Kaynar suda veya mikrodalgada ısıtılmış geniş spagetti tabağına koyup üzerini maydanozla süsledikten sonra servis yapalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.