![]() |
Kremalı Mantar Soslu Tortelini Makarna
Kremalı Mantar Soslu Tortelini Makarna Tarifi - Kremalı Mantar Soslu Tortelini Makarna Nasıl Yapılır - Kremalı Mantar Soslu Tortelini Makarna Malzemeleri
Malzeme Listesi * 1 Kutu Mısır (Küçük Boy Konserve) * 1 Paket Peynirli Tortelini * 1 Paket Mantar (Kültür Mantarı) * 2 Adet Çarliston Biber * 2 Çay Kaşığı Tuz * 1 Kutu Krema Kremalı Mantar Soslu Tortelini Makarna Nasıl Yapılır? 1. Tortelini makarnayı kaynar suda diri bir şekilde haşlayarak pişirin. 2. Mantarların saplarındakı çürük kısımları kesip, bir su yıkadıktan sonra limonlu suya atın ve bekletin. Çıkarıp suyunu süzdükten sonra büyüklüklerine göre dört yada iki eşit parçaya doğrayın. 3. Biberleri yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp halka halka doğrayın. 4. Büyükçe bir wok içerisinde 3 yemek kaşığı yağı kızdırın. Mantarları kızmış yağın içine atıp sık sık karıştırarak soteleyin. 5. Mantarlar önce suyunu salıp sonra çekmeye başlayacaklardır, sotelemeye devam ederken kaynayan suyun içerisine tortelinilerinizi 11 ya da 13 dakika haşlanmak üzere ekleyin. Suya tuz yada yağ eklemeyin. 6. Suyunu hafifçe çeken mantarların içerisine tuzu, biberleri ve mısırı ekleyip sotelemeye devam edin. 7. İyice pişen sotelenmiş karışıma bir paket krema ekleyip krema kabarcıklar çıkarana kadar karıştırın. 8. Bu sırada pişen tortelinilerinizi sadece süzün ve soğuk sudan geçirmeyin. 9. Haşlanmış ve süzülmüş tortelinileri kremalı mantarlı sosun içine atıp ezmemeye dikkat ederek bir kaç kez karıştırın. 10. Sıcak olarak servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.