![]() |
Fırında Köfteli Patlıcan Kebap
Fırında Köfteli Patlıcan Kebap Tarifi - Fırında Köfteli Patlıcan Kebap Nasıl Yapılır - Fırında Köfteli Patlıcan Kebap Malzemeleri
Malzeme Listesi (Köfteler İçin) 400 Gram Kıyma Yarım Su Bardağı Ekmek (Ufalanmış) 2 Diş Sarımsak 1 Adet Soğan 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Pul Biber 1 Çay Kaşığı Tuz Diğer Malzemeler 2 Adet Patates 2 Adet Domates 3-4 Adet Biber 2 Adet Patlıcan Fırında Köfteli Patlıcan Kebap Nasıl Yapılır? 1. Köfteleri yoğurmak için kıymayı bir kabın içine alarak üzerine baharatları ilave edin. Soğan ve sarımsağı rendeleyerek ilave edin. Son olarak ekmek içini ilave ederek iyice yoğurun. Yuvarlak köfte şekli vererek dinlenmeye bırakın. 2. Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suya koyarak bekletin. 3. Fırın tepsisinin altını hafifçe yağlayın ya da daha sonra kolay temizlemek için fırın kağıdı serin. 4. Patatesleri ve domatesleri yuvarlak olarak doğrayın ve tepsiye alın. Biberleri de iri iri doğrayarak tepsiye serpiştirin. 5. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu sıkarak alın ve yuvarlak dilimleyerek tepsiye serpiştirin. En üste eğer kıymanız az yağlı ise çok az zeytinyağı serpiştirin. 6. Köfteleri de serpiştirdiğiniz sebzelerin aralarına yerleştirerek tepsinin üzerini fırın kağıdı ile kapatıp bir iki yerinden delik açın. 7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra en üstteki fırın kağıdını alarak 15 dakika daha pişirin ve tepsinin üzerinin de hafif kızarmasını sağlayın. 8. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.