ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İçli Köfte 3 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187478)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:29 AM

İçli Köfte 3
 
İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri

Malzemeler

1/2 kg orta yağlı kıyma

1/2 kg ince, köftelik bulgur

250 gr yağsız kıyma

2 adet kuru soğan

1 çay bardağı ceviz içi

5-10 bağ maydanoz

yemek kaşığı yağ

tuz

karabiber

kimyon

kırmızı biber

(baharat seçimi isteğe bağlı olarak yapılmalıdır)


Yapılışı:

Yağda ince kıyılmış soğan pembeleştirilir, üzerine yarım kilo kıyma konur. Ocakta hafifçe kavrulur ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine bir çay bardağı çekilmiş ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber konur. Bu içli köftenin içidir. Sıcak suda ıslatılmış ince bulgurun içerisine 250 gr yağsız kıyma, tuz, biber, kimyon ve kekik ilave edilir, iyice yoğrulur. Bu bulgurlu çiğ kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslatılmış avuçlar içerisinde yumurta şeklinde yuvarlanır. Ancak üzeri parmaklarla şekillendirilerek, mümkün olduğunca inceltilir. Dolmalık biber gibi içi boş olan bu köftelere hazırlamış olduğumuz iç doldurulur. Ağızları kapatılır. Kaynamakta olan suya atılır. 20 dakika kadar haşlanır. Sonra sudan çıkarılarak süzülür. 1 yemek kaşığı yağda iki tarafı eşit kızartılır. Servis yapılır. Yine isteğe bağlı olarak, kızartılmadan, sadece haşlanmış olarak yenebilir. Servis yapılırken ince kıyılmış marul, domates ya da maydanoz ile süslenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.