ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Buğu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187466)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:31 AM

Buğu Kebabı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


BUĞU KEBABI


Malzemeler




1 Kilo kemiksiz koyun eti

Yarım kg arpacık soğan

6 Diş sarımsak

2 Adet domates

1 Çay kaşığı karabiber

1 Çay kaşığı kekik

3 Adet defne yaprağı

1 Tutam kıyılmış dereotu

1 Tatlı kaşığı tuz





Hazırlanışı

Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.

Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.

Domatesleri yıkayıp rendeleyin.

Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.

Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.

Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.

Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.