![]() |
Çam Fıstıklı Patlıcan Haşlama İçli Köfte
İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Yapılışı - İçli Köfte Nasıl Yapılır - İçli Köfte Malzemeleri
KÖFTE DIŞ MALZEME İÇİN: 100 g ince köftelik bulgur 20 g irmik 20 g un tuz biber KÖFTE İÇİ İÇİN: 200 g kuzu kıyma 1 adet ince doğranmış soğan 20 g kavrulmuş çam fıstığı yarım demet ince doğranmış maydanoz tuz karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı KÖZ PATLICAN İÇİN: 1 patlıcan 1 yemek kaşığı tahin 1 yemek kaşığı süzme yoğurt 1diş dövülmüş sarımsak 1 çay kaşığı limon suyu tuz karabiber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 100 g bulgur, 20 g irmik ve 20 g unu karıştırın. Bir çay bardağı ılık su ilave edin ve üzeri kapalı olarak 20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş bulgur, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Tavada tereyağı ile kuzu kıymasını soğanla kavurun. Kavrulmuş çam fıstığı ilave edin bir-iki dakika daha kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip soğutun. Kavrulmuş kıyma içine ince doğranmış maydanoz karıştırın. İçli köfte için yaptığınız bulgurlu harçtan alıp ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Parmağınızla içini açarak kıyma harcı ile doldurulup kapatın. Elinizle yuvarlayarak köfteyi tamamlayın. Kaynar et suyunda dört-beş dakika haşlayın. Kürdanla deldiğiniz patlıcanı ızgarada közlenip kabuğu soyun. Patlıcanı servis tabağına alıp çatalla ezin. Üzerine tuz, biber, limon suyu ve sarımsak koyun. Kenarlarına yoğurt ve tahin koyup zeytin yağı ekleyin. Patlıcanın üzerine haşladığınız içli köfteyi katarak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.