ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Güveç Kebabı Nasıl Yapılır 2 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187411)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:40 AM

Güveç Kebabı Nasıl Yapılır 2
 
güveç kebap - koyun eti kebap - güveçte koyun etiMALZEMELER:


1/2 Kg. Kuşbaşı Koyun Eti (Yağsız)

2 Orta Boy Soğan

2 Orta Boy Patlıcan

2 Orta Boy Domates

1 Baş Sarmısak

2 Çorba Kaşığı Tereyağı Veya Margarin (40 Gr.)

4 Dolmalık Biber

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Tuz

Karabiber

1 Tatlı Kaşığı Kimyon (Tepeleme)


TARİFİ:


Güveç tencereye sıvı yağı alıp etleri ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Bu arada soğanları piyaz doğrayalım. Sarımsakları soyalım. Patlıcanları alaca soyup iri kuşbaşı doğrayalım. Domatesleri iri kuşbaşı doğrayalım. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp iri doğrayalım. Hepsini bir kapta birleştirip tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım. Etlerin üzerine sebzeleri yayalım. Fındık büyüklüğünde tereyağını, sebzelerin üzerine ekleyelim. Tencereye 1/2 çay bardağı su boşaltıp ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp kapağını örtelim. Çok ağır ateşte ve karıştırmadan etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirelim. (45 dk. sonra folyonun kenarını kaldırıp etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.) Kebabı ateşten alıp ılıtalım. Tencereyi ters çevirerek, etler üstte kalacak şekilde servis tabağına çıkarıp servis yapalım.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.