ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Şam Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187398)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:42 AM

Şam Kebabı
 
Şam Kebabı Tarifi - Şam Kebabı Yapılışı - Şam Kebabı Nasıl Yapılır - Şam Kebabı Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

1 demet maydanoz (ince kıyılmış)

2 adet yumurta (çırpılmış)

50 gr un

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Sıvıyağ (kızartmak için)



Tarif:

• Kıyma, soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek yumurta ve unu ilave edip, iyice yedirin.

• Yağı kızdırın. Kaşık yardımıyla lokma lokma hazırladığınız karışımdan dökün ve hafifçe bastırarak yassılaştırın. Köftelerin her iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzün.

• Arzu ederseniz domates ve marul ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.