ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Tarhanalı Bulgur Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187381)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:45 AM

Tarhanalı Bulgur Köftesi
 
bulgur köftesi nasıl yapılır - bulgur köftesinin tarifiMalzemeler


1 su bardağı köftelik bulgur

1/2 su bardağı tarhana

1 tatlı kaşığı nane

100 gram veya 2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

3-3,5 su bardağı su

kırmızı pulbiber

tuz



Hazırlanışı


1. Bulguru ayıklayıp yıkayın. Bulguru 1 su bardağı su , tarhanayı ise 1/4 su bardağı su ile ıslatın. Bulgur suyunu çekince üstüne nane serpin. Daha sonra tarhana ve tuzu ilave edin. İyice yoğurup hamur şekline getirin.


2. Soğanı ince, ince kıyın. Küçük bir tencerede 100 gram tereyağı ile birlikte kavurun. Üstüne 3- 3,5 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca tuzu ve köfteleri ekleyin. 15 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini anlamak için bir tanesini ikiye ayırın. İçi yaş değilse pişmiştir.)


3. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada alıp kızdırın. Üstüne pulbiberi ilave edip 1-2 karıştırın. Tabaklara aldığınız köftelerin üstüne sosunu gezdirerek servis edin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.