ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Sakızlı Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187309)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:57 AM

Sakızlı Kebap
 
Sakızlı Kebap Tarifi - Sakızlı Kebabın Yapılışı - Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır


Malzemeler


2 kg koyun kuşbaşı

1 kuru soğan

Gül suyu

Damla sakızı

Bir tutam un

3 diş sarımsak

Tarçın

Karabiber

Karanfil

Patates Püresi


Yapılışı:


2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.