ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Dırdır Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187270)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:03 AM

Dırdır Kebabı
 
Dırdır Kebabı Tarifi - Dırdır Kebabının Hazırlanması - Dırdır Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler

1,5 kg koyun kuşbaşı

3 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çay bardağı et suyu

3 tatlı kaşığı

sirke

4 Adet domates

1 tutam

mercanköşk

Un,

tuz ve

karabiber


Yapılışı:

Bir cezvede sirke ve bir tutam mercan köşkü 1 saat bekletin. Mercanköşk sirkeyi emip, cezvede 2 kaşık sirke kalana kadar kaynatıp soğumaya bırakın.

Et parçalarını una bulayın. Tereyağı ve zeytinyağı karışımını bir tavada kızdırın. Una bulanmış et parçalarını ilave edip etler nar rengini alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun.

Etlerin üzerine daha önce hazırladığınız mercan köşklü sirkeyi gezdirin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın. Et suyu ilave edin.

Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayarak etlere ekleyin. Tavanın kapağını kapatarak etler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin. Ocağı kapatıp bir süre dinlemeye bırakın.

Dırdır kebabını servis pirinç pilavıyla tabağına alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.