ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Samanyolu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187257)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:05 AM

Samanyolu Kebabı
 
Malzemeler

500 gr kuşbaşı kuzu eti

6 patates

1 yemek kaşığı margarin

1 diş sarmısak

500 gr yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pulbiber

Tuz
Yapılışı


Patatesleri soyun ve rendeleyin. Süzgece koyup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Daha sonra tavada sıvıyağda patatesleri kızartın. Patatesleri tuzlayıp, pembeleşinceye kadar kızartın. Diğer tarafta bir tencereye 1 yemek kaşığı margarini alın. Kuşbaşı eti tuzlayın ve eriyen yağa ekleyip, iyice kavurun. Daha sonra sarmısağı biraz tuz ile dövüp yarım kilo yoğurtla karıştırın. Servis yapacağınız tabağa patatesleri yayın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu kaşık yardımıyla dökün. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz etleri bırakın. Son olarak bir tavada 1 kaşık sıvıyağ ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi kızdırıp, etlerin üzerine gezdirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.