ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187226)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:11 AM

Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı
 
Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Tarifi - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Pişirme Süresi

Malzemeler :

Kuzu kuşbaşı 500 Gr

Komili Riviera zeytinyağı 6 Yemek Kaşığı

Çarliston biber 4 Adet

Sivribiber 4 Adet

Domater 3 Adet

Arpacık soğan 20 Adet

Un 1 Yemek Kaşığı

Salça 1 Yemek Kaşığı

Kekik 1 Yemek Kaşığı

Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı

Tuz - karabiber

Su 2 Su Bardağı


YAPILIŞI:

1- Kabuğu soyulmuş 2 adet domatesi küp küp doğrayınız.

2-Çarliston ve sivribiberleri ayıklayıp - doğrayınız. Yapraklarını yerleştirin.

3- 4 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı bir tencerede kızdırıp etleri kavurunuz.

4- Etler rengini alıp - suyunu çekince - soğanları ekleyip - pembeleşinceye kadar kavurunuz.

5- Doğranmış biberleri ekleyip - sote ediniz.

6- Un ve salçayı ekleyip - kokusu gidene kadar pişiriniz.

7- Sıcak suyu - doğranmış domatesleri - kırmızıbiberi - kekiğinin yarısını - tuz ve karabiberi ekleyip - etler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.

8- Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz.

9- Bir tavada 2 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp - domates dilimlerini ve kekiğin kalan yarısını birlikte sote ediniz.

10- Servis tabağına aldığınız kekikli soğanlı kuzu kebabını - kızarmış kekikli domatesler ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.