![]() |
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı
Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Malzemeleri
Malzemeler: 1 kilo kuzu kuşbaşı 4 adet yufka 300 gram mantar 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım demet maydanoz 1 adet kuru soğan 2 adet orta boy domates 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım su bardağı su 1 adet yumurta sarısı Yeteri kadar tuz karabiber Sos için: 1 çorba kaşığı domates salçası 3 adet domates 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 dal maydanoz Yeteri kadar tuz karabiber Hazırlanışı: Bir kaşık sıvı yağı tavada ısıtıp küçük küp doğranmış soğan ve sarımsağı sote edin. Küçük dilimlenmiş mantarı ve kuzu kuşbaşı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Küp doğranmış domates salça, domates, kıyılmış maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin. Ortalarına etli malzemeyi paylaştırın. Paket şeklinde yapın. Her yufka paketinin üst kısmının ortasına artı şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Domatesli sos için: Küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, salça, sıvı yağ, tuz ve karabiberi tavada sos kıvamında pişirin. Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.